20
aug

Hoe zijn kasten leuk te stylen?

Buffetkasten, vitrinekasten, dressoirs, stellingkasten, boekenkasten, de meest prachtige kasten kom je tegen! Van een mooi opgeknapt exemplaar van de kringloop tot een strak vormgegeven design kast die een mooi plekje krijgt in het interieur. Ze zijn er om gezien te worden!

Met de volgende tips maak je een prima compositie van je persoonlijke spullen in of op die bijzondere kast.

 

 

 

Groeperen.

Rust in accessoires krijg je door ze te groeperen. Alle items worden zo één geheel, helemaal als je ze qua kleur en materiaal mooi op elkaar afstemt. Je kunt de items ook op een dienblad, losse plank of plateau zetten of bijvoorbeeld op een hippe lage mand.

 

 

 

 

De kunst van het weglaten.

Heel lastig soms maar eenmaal toegepast, worden de items die wel in of op de kast staan juist meer uitgelicht! Af en toe een leeg vak of een stuk lege ruimte op een plank geeft meer overzicht. Misschien is het een idee om af en toe te wisselen in de objecten, zodat alle persoonlijke items toch een keer aan bod komen. Voor jezelf werkt dat verfrissend want juist door deze kleine ingrepen in het interieur kijk je even weer met andere ogen naar je eigen woning.

 

 

 

 

Stapelen

Leg een paar van je mooiste boeken op elkaar en zet daar iets bovenop, zoals op de foto een klokje of bijv. een vaasje. In de hoogte werken geeft een speels effect! Het kan ruimte besparend werken als je dat boven op een kast toepast. Varieer in hoogte als je meerdere stapels maakt.

 

 

 

Kijk ook naar kleur.

Heel gemakkelijk toe te passen in boekenkasten. Een mooi kleurverloop van de boekomslagen, een lust voor het oog al die kleurschakeringen! Dus probeer voor dezelfde tinten te gaan of kies voor één accentkleur gecombineerd met een neutrale kleur.

 

 

 

 

 Laat jezelf zien.

Persoonlijke spullen geven warmte in een interieur. Het zegt iets over de bewoners! Vul vooral de kast met de objecten die jij mooi vindt en die voor jou speciaal zijn. Je interieur krijgt iets eigens, het is niet te vinden in een showroom en daarom een blikvanger door al zijn eigenheid.